Impregneren

Een muur impregneren, ook wel een muur hydrofoberen genoemd, is een werkzaamheid die ervoor zorgt dat een muur water- en vuilafstotend is. Hierdoor blijven de muren van uw pand langer schoon, vergen deze minder onderhoud en zijn vochtproblemen te voorkomen. Van der Meer uit Purmerend staat voor u klaar om gevelimpregnatie te verzorgen bij uw woning of bedrijfspand.

Voordelen van gevelimpregnatie

Onder een muur of gevel impregneren verstaan we het behandelen van de ondergrond met een hydrofoberend middel. De impregnatie zorgt ervoor dat het oppervlak water en vuil afstoot, maar behoudt de waterdampdoorlatende eigenschappen. Eventueel gevormd condensvocht aan de binnenzijde kan zo nog steeds onbelemmerd in dampvorm naar buiten. Metselwerk heeft een poreus karakter en neemt daardoor vocht op. Langdurige vochtbelasting van het metselwerk kan leiden tot vervuiling, vorstschade en aangroei van algen en mossen. Een binnen- of buitenmuur impregneren is daarmee een ideale optie om de kwaliteit en levensduur van uw pand te waarborgen en vochtproblemen te herstellen of te voorkomen.

De muur impregneren heeft natuurlijk nog andere bijkomstige voordelen, zoals het toenemen van de isolatiewaarde. Bovendien gebruiken wij enkel watergedragen middelen, wat minder belastend is voor het milieu. Alvorens het impregneermiddel aan te brengen kunnen wij eventueel het metselwerk reinigen, scheuren en voegen. Vervolgens gebruiken wij het meest passende middel met zeer lange werkingsduur om u te verzekeren van een effectief en langdurig resultaat.